Selamat datang ke blog momo_geun,jika tak faham rajin-rajinlah bertanya.sila tinggalkan komen sebelum bersurai.kalau nak copy tutoial sila bagi oppss credit link

tutorial:scroll box

Hiii dear ,
Semua nya lah !!!

Korang tahu tak , macam mana nak buat scroll blox ni .?
Tahu ke , apa itu scroll box ?

Nak tahu , macam mana nak buat ?
Ikot tutorial di bawah yer ;)

Tutorial untuk membuat scroll box adalah seperti berikut..

1. Dari dashboard > Design > Add a gadget > HTML/javascript
(Jika anda sudah letakkan widget hanya buka HTML/javascript widget yang anda telah letak di blog)

2. Kemudian masukkan/ubah kod widget seperti berikut.

<div style="width:426px;height:100px;overflow:auto; ">

Isi - isi kadungan yang korang nak letakkan

</div>

Note :
width: ubah mengikut lebar yang anda kehendaki
height: ubah mengikut tinggi yang anda kehendaki

3. Apabila selesai, save dan lihat hasilnya..

Senang bukan..:)