Selamat datang ke blog momo_geun,jika tak faham rajin-rajinlah bertanya.sila tinggalkan komen sebelum bersurai.kalau nak copy tutoial sila bagi oppss credit link

tutorial:favicon



Nak thu ker, cm ner nak buadnyer.
Ikut langkah di bawah :)



1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)


</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .




<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

    paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)

*Letak URL gambar dekat Warna Merah ! :) 
*untuk pengetahuan semua saiz gambar tidak boleh la terlalu besar....nanti boleh menjejaskan gmbar...

*Tak tahu nak cari URL gambar kt mana ? boleh pergi ke Glitter Graphic