Selamat datang ke blog momo_geun,jika tak faham rajin-rajinlah bertanya.sila tinggalkan komen sebelum bersurai.kalau nak copy tutoial sila bagi oppss credit link

tutorial:posting title background

salam hari ni sy nk ajar cm ne nk posting title background..
cara2 nya seperti berikut..

  1. Log in --> Design --> Edit Html
  2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {
  3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }
  4.  Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }
    border:0px dashed #cc99cc; 

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }
4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)


 border: 3px solid #C0C0C0; 
background: url(URL BACKGROUND); 



  • Yang sye tulis tulisan warna merah tu en , korunk gantikan dengan URL background yang korang suka.
4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)